Vincent Van Gogh

Aiheeseen liittyvä kuva

Vincent Van Gogh 1853 – 1890

Hollantilainen Vincent van Gogh  on yksi maalaustaiteen suurista nimistä Hän oli impessionistien aikalainen, mutta ei varsinaisesti kuulunut heidän piiriinsä.

Hänen uransa taidemaalarina kesti vain kymmenisen vuotta. Kerrotaan, että hän myi elinaikanaan vain yhden maalauksen. Jälkimaailma on kuitenkin rakastanut hänen voimakkaita, värikylläisiä maalauksia. Kukapa ei tuntisi ainakin joitakin hänen maalauksiaan . Sillä niistä on  tuotettu runsaasti  julistetaidetta.

Heinä-Elokuun Kuukauden taiteilija

Valokuva: Hans Peters
Valokuva: Hans Peters

M.C Escher (1898 – 1972) syntyi Leeuwardenissa Hollannissa ja on joidenkin mielestä yksi Hollannin kolmesta suuresta Van Goghin ja Rembrandtin ohella. Escher on kuuluisa grafiikantekijä, jonka teoksissa katsojaa kummastuttaa todellisuudessa mahdottomien ilmiöiden esittäminen kauniisti. Uransa aikana Escher teki yli 2000 grafiikanvedosta. Matemaatikot löytävät hänen töistään matemaattisia käsitteitä kuten symmetria, äärettömyys, solmu ja on saanut ne kauniisti esille. Lapset, Escherin suuri ihailijakunta, taas rakastavat töissä esiintyviä näköharhoja.

escher aad